2024. március 29., péntek

A jövő évi költségvetés a parlament képviselői előtt

Vladimir Orlić, a Szerbiai Képviselőház elnöke ma délelőtt 11:10-re tűzte ki a parlament ülését. A 35 napirendi pont között szerepel az ország jövő évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat, emlékeztet a 021.rs hírportál.

A képviselőház közleménye szerint a költségvetésről szóló törvényjavaslat mellett többek között a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat pénzügyi terveinek jóváhagyásáról is döntenek majd a képviselők. Továbbá javaslatot tettek a szerbiai költségvetés 2021. évi zárszámadásáról szóló törvény módosítására, valamint a költségvetési rendszerről, az adóeljárásról és az adóigazgatásról, a köztársasági illetékekről, a személyi jövedelemadóról, az általános forgalmi adóról, a monetáris elszámolási határidőkről szóló törvények módosítására is, továbbá a kereskedelmi ügyletek során felmerülő pénzbeli kötelezettségek rendezésére és a vámtörvény módosítására is.

A képviselők emellett megvitatják az elektronikus számlázásról, az adózásról, a kötelező társadalom-biztosítási járulékról szóló törvény, valamint a nyugdíj- és rokkantbiztosításról szóló törvény módosítását.

Nyitókép: Magyar Szó