2024. április 24., szerda

A siker útján

Nagy fölénnyel jutott tovább a temerini Bugyi János egy szerbiai tehetségkutató közönségszavazásán

Bugyi János bejutott a legjobb ötven közé a Prva televízió Nikad nije kasno tehetségkutató műsorában. Mindig az volt az álma, hogy szerepeljen egy nagyszabású tévéműsorban. Végül a testvére jelentett be, nem is tudott róla, csak mikor szóltak neki, hogy menni kell. Az előválogató interjúra a nagyobbik fia kísérte el, az első élő műsorra pedig két jó barátja.

 – Az első pillanattól kedves volt mindenki, a zsűri és a műsorvezetők is, a közönség pedig nagyon motiváló. Az első pillanattól befogadtak, senkit nem érdekelt, hogy milyen nyelven beszélek. Az az érzés pedig, amikor bekapcsolnak a kamerák, mindenki rám figyel, valamint a tudat, hogy több millióan nézik a műsort a tévében, valóban leírhatatlan. Természetesen izgultam, főleg a beszélgetés miatt, mert nem tudtam, hogy miket fognak kérdezni – mesélte János.

A hétvégén lezajlott az első versenykör. János a legendás Parni Valjak zenekar ismert dalát adta elő, amellyel közönségszavazatok által tovább jutott tovább. A szavazatok 69 százalékát kapta. Minden műsorban 3 továbbjutó versenyzőt választ ki a szakmai zsűri, egy pedig a közönségszavazás által jut tovább. A második körben a legjobb ötven mutatkozik majd be.

 – Először is azért választottam ezt a dalt, mert nagyon szeretem. A Parni Valjak zenekar közel áll a szívemhez, a Jesen u meni dallal kapcsolatban pedig egy történetem is van. A kilencvenes évek közepén meghívtak egy énekversenyre, amit megnyertem, pont ezzel a zeneszámmal – emlékezett vissza.

János gyerekkora óta foglalkozik zenével, mivel a szülei is zenészek voltak. Nem járt zeneiskolába, egyedül tanult meg hangszeren játszani.

 – Először egy ürményházi lakodalmas együttesben voltam dobos, de a katonai szolgálat alatt szüneteltettem a zenélést. A kilencvenes évek közepén alapítottunk együttest, majd sokáig duóban zenéltem. Most Németországban élek, már kilenc éve a családommal. Jelenleg a fiaimmal és a testvéremmel van családi együttesünk. A nagyobbik fiam zongorázik, a kisebbik pedig dobol. Úgy érzem, az a legszebb része a zenei karrieremnek, hogy a családommal zenélhetek – mondta büszkén.

– Visszahallgattam a többi versenyzőt, nagyon sok jó énekes van. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a második körben énekelni. Azt még igazából nem tudom, hogy mikor lesz, izgatottan várom, hogy hívjanak. Remélem, ott is sikerül továbbjutni, de ha mégsem nem leszek csalódott, mert rengeteg új élménnyel gazdagodtam, és teljesült az a vágyam is, hogy részt vehessek egy nagyszabású tehetségkutatóban – nyilatkozta az énekes.