2024. május 10., péntek
ÚJVIDÉKI SZÍNHÁZ

Díj Annának és Vronszkijnak

Fülöp Tímea és Mészáros Árpád alakítása osztatlan sikert aratott Nikšićben

Befejeződött a 18. Nemzetközi Színészfesztivál Nikšićben, amely november 7. és 13. között került megrendezésre a Nikšići Színházban. A fesztivált az Újvidéki Színház Tolsztoj: Anna Karenina című műve alapján készült előadása nyitotta meg, Dejan Projkovszki rendezésében.

Az idei Grand Prix elismerést, színpadi partnerkapcsolati kategóriában Mészáros Árpádnak és Fülöp Tímeának ítélték oda.

– Egy színész számára talán minden díj egy újabb irányjelző tábla melyen azt írja „jó úton haladsz". A színjátszásban soha nem tudunk elérni egy maximumot, amire azt lehet mondani, hogy ennél tovább nincs több és nincs jobb. Mindig van. A díj jelez, hogy folytasd, csináld, több erővel, több munkával és odaadással. A boldogság ezek után, viszont, mindig olyan, mintha az első lenne. Mindig váratlanul érkezik, felpezsdít, és egy új üzenetet hordoz magában. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen kiváló partnerem van, mint Mészáros Árpád, és hogy eddig soha nem félvállról kezeltük az előző útmutatókat, hanem helyt állunk, dolgozunk, megcsináljuk, jó úton vagyunk! Köszönöm, köszönjük a bizalmat! – mondta Fülöp Tímea.

– Először volt alkalmam a nikšići közönség előtt játszani. Bátran mondhatom, hogy ilyen őszinte örömmel és kitörő lelkesedéssel még nem fogadták ezt az előadást, pedig nagyon sokfelé játszottuk már. Bravó és nagy köszönet a nikšići közönségnek! Nagy megtiszteltetés számomra az, hogy egy nemzetközi színházi fesztiválon díjazták az alakításomat. Mindez nem sikerülhetett volna ha nincs mellettem az Újvidéki Színház fantasztikus csapata, a zseniális rendező, Dejan Projkovszki, és az Anna Kareninát alakító Fülöp Tímea, akivel a közös szereplés olyan, amilyet csak kívánni tudok minden kedves kollégámnak – emelte ki Mészáros Árpád.

A fesztiválon összesen hat előadást láthatott a közönség, amelyek több elismert színház produkciójának, valamint koprodukciójának köszönhetően jöttek létre, mégpedig Szerbiából, Horvátországból, Montenegróból, Bosznia-Hercegovinából és Macedóniából – olvasható az Újvidéki Színház tájékoztatójában.