2024. április 19., péntek

Tomi gyógyulásáért

Pénteken ezer euró gyűlt össze a zentai piacon – vasárnap a zentai vásárban folytatódik a gyűjtés

Péntek délelőtt jótékonykodó szülők egy csoportja a Vöröskereszt zentai szervezetével karöltve Zenta szívében, a Csarnok üzlet előtt gyűjtött pénzadományt a lissencephalia betegséggel küzdő zentai kisgyermek, Jablonszki Tamás gyógykezelésére. A segítőkész szülők süteményeket, limonádét, almalevet és apró ajándékokat kínáltak az adakozó zentaiaknak, akik máris tanúbizonyságot tettek segítőkészségükről, ugyanis néhány óra leforgása alatt 117 000 dinár gyűlt össze.

A pénteki akción Tomival és édesanyjával is megismerkedhettek a jelen lévők, hiszen ők is ott voltak.

Jablonszki Anikó, a kisfiú édesanyja elmondta, egyáltalán nem számított arra, hogy ennyien a segítségükre sietnek és ez nagyon jól esik nekik.

– Nagyon sokan eljönnek és a legjobbakat kívánják Tominak és nekünk – mesélte, majd elmondta, hogy a lissechephalia lényegében az agytekervények kialakulásának a hiányát jelenti.

– Az összes ember agya redős, míg Tominak a homloklebenyénél sima, ami kihatással van a mozgására. Vagyis ő nem tud kúszni, sem pedig mászni. Egyelőre várunk, majd kiderül, hogy tud-e majd beszélni, illetve járni, de mindent megteszünk érte. Segédeszközökre lenne szüksége a kisfiunknak, mégpedig a gerincére és a lábaira csatolható merevítőre. A lábakat megtartó cipőt már beszereztük, most igyekszünk, hogy Budapesten mielőbb megkapja az ülésmerevítőt, illetve elkezdje az intenzív kéthetes terápiát – mesélte az anyuka.

Fotó: Horváth Zsolt

Fotó: Horváth Zsolt

A szervezők a jótékonysági akciójukat vasárnap délelőtt a zentai vásárban is folytatják, ott a főbejáratnál állítanak standot, oda várják az adakozókat.

Tomika gyógykezeléséhez bárki hozzájárulhat, amennyiben a 3030-as számra elküldenek egy SMS-t, amibe beírják az 1365-ös számot.

E mellett bankszámlán is fogadják a felajánlásokat:

Dináralapú számlaszám:

160-6000001468235-17

Devizaalapú számlaszám:

160-6000001468394-25

IBAN: RS35160600000146839425, a SWIFT/BIC: DBDBRSBG