2024. április 20., szombat

Zengő Vajdaság

Csókán tartották a koncertsorozat első állomását

Vasárnap este a Csóka Művelődési és Oktatási Központban került sor a Zengő Vajdaság elnevezésű kóruskoncert-sorozat első fellépésére. A Zengő Vajdaság projektben különböző kórusok és vokális összeállítások lépnek fel a tartomány egész területéről, bemutatva az egyes tájegységek kulturális és etnikai jellegzetességeit. Az esemény célja a kórusének hagyományának ápolása, valamint más nemzetek és nemzeti kisebbségek kultúrájának megismerése és az énekkarok közötti együttműködés elősegítése. A csókai első állomáson a Musica Tisiana vokális összeállítás, valamint a Cor Jesu kamarakórus lépett fel és szórakoztatta a nagyérdeműt. Bíró Magyari Kinga, a Musica Tisiana karvezetője elmondta, hogy nagyon hálásak a Csóka Művelődési és Oktatási Központnak a szívélyes fogadtatásért, de mindenekelőtt azért, hogy lehetővé tették, hogy megszervezzék a hangversenyt.
– Úgy vélem, ez egy szép koncert volt, amelyen két olyan énekkart hallhatott a közönség, amelyek stílusban eltérnek egymástól, és többek között ezek a különbségek tették a koncertet érdekessé. Úgy láttuk, a közönség is élvezte. Nagy öröm és egyben nagy megtiszteltetés volt a számunkra közös koncertet adni a Cor Jesu kamarakórussal. Izgatottan várjuk a szombati hangversenyt – fogalmazott Bíró Magyari Kinga.
A következő fellépésre november 5-én 19 órakor kerül sor Zentán a városháza dísztermében, majd november 19-én Verbászon, a Verbászi Művelődési Központban, valamint december 10-én Petrőcön, a Ján Kolár Gimnázium dísztermében. Az esemény főtámogatója a Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság, valamint több helyi vállalat.