2024. április 27., szombat

Mégsem jön Szerbiába a Bauhaus?

Elállt a szerbiai beruházástól a Bauhaus német kiskereskedelmi lánc – értesült nem hivatalosan a kereskedelmi szektorra összpontosító Retail Serbia portál.

Samo Kupljen, a cég szlovéniai és szerbiai menedzsere tavaly a honlap érdeklődésére megerősítette, hogy a Bauhaus a szerbiai piacon való megjelenését tervezi, de nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy mikor nyitnák meg az első szakáruházat. Nem hivatalos információk szerint időközben a vállalat vezetősége úgy döntött, hogy néhány évre leállítja a szerbiai tervek megvalósítását. A kereskedelmi lánc Szlovéniával és Szerbiával megbízott vezérigazgatója nem válaszolt a határozattal kapcsolatos újságírói kérdésre.

A Bauhaus Európa harmadik legnagyobb lakberendezési és kertészeti szakáruházlánca, központja Németországban van, a térség országai közül pedig Horvátországban, Bulgáriában és Magyarországon működnek üzletei, melyekben mintegy 150 000 terméket kínál, és a vásárlókat szaktanácsokkal is ellátja. Szerbiában pillanatnyilag az Uradi Sam, az Okov és a Brico S üzletláncai várják a vásárlókat, a nyugat-európai kereskedők viszont, mint pl. az OBI, a Leroy Merlin, a Brico Depot vagy a Hornbach, egyelőre nem tervezik a szerbiai piacra való terjeszkedést.