2024. április 25., csütörtök

Gyermekbirodalom

Bábszínház, tánc és zene a legkisebbeknek

Óbecse legszebb kirándulóhelye a tíz hektáron elterülő Erdőtelepítők parkja. A város központjától nem messze a Tiszáig húzódik. A hatalmas 50-60 éves fák árnyékában jólesik a pihenés. A nemrég kialakított sétányokon gyakran látni sétáló, kocogó fiatalokat és időseket egyaránt.

Ebben a kies környezetben szervezte meg tavaly is a Gasztrofeszt elnevezésű gasztronómiai bemutatót Óbecsén a Than Fivérek Értelmiségi Kör ifjúsági csoportja, ennek keretén belül tartalmas programokat kínáltak a szervezők a gyermekeknek.

Idén sajnos a sok esőzés miatt a szervezők az utolsó pillanatban változtatták meg a helyszínt, nem akarták tönkretenni a park átázott szép pázsitját… Így a városi piactéren került sor a rendezvényre.

Ebédre invitálta a szervező Óbecse lakosságát, s megérkezésemkor már javában rotyogott jó néhány bográcsban a paprikás, babgulyás, sült a rostélyos, a hal, a palacsinta. Lehetett enni gíroszt, lángost, sült kolbászt is. Sok kiállító kínálta termékeit: a süteményeket, kézműves söröket, borokat, sajtokat, gyümölcs- és zöldségtermékeket, valamint a különféle húskészítményeket.

A legkisebbeknek foglalkozásokat szerveztek a Mosolyszigeten. Nagyon sok diák, ovis szórakozott itt, sőt kicsi babákat is elhoztak a szüleik. Élvezték a Csíkos-Pöttyös zenekar játékát és muzsikáját. Festhettek, táncolhattak. Jó hangulatban telt el a néhány óra. Óvári Dániel és Albert Éva Temerinből érkeztek, akik mesével, dallal szórakoztatták a gyerkőcöket. Legnagyobb sikere az adai Jancsi Bohóc Bábszínházának volt. Nagyon beleélték magukat a gyerekek, szurkoltak a szereplőknek…