2022. december 9., péntek

Vajdaság/Újvidék

Az önfoglalkoztatás Újvidéken leginkább kézműipari tevékenységet jelent (Fotó: Dávid Csilla felvétele)

Ötvenkétmillió önfoglalkoztatásra

Milan Đurić polgármester és Milorad Radojević, a városi gazdasági tanács tagja tegnap az Újvidéki Vásár Master Központjában ünnepélyesen átadta a szerződéseket az önkormányzat által meghirdetett,...

Újvidéken minden évben fergeteges a szilveszteri buli. Az utóbbi időben a Szabadság téri, tömeges szórakozás helyett több helyszínre lebontott, decentralizált bulisort szervez az önkormányzat, az idén is így lesz (Fotó: Ótos András felvétele)

Fergeteges szilveszterezés mindenkinek

A Doček elnevezés alatt futó eseménysort tavaly a legjobb, európai, kulturális irányzat márkaneveként nevezték meg. Az eseményt az idén hatodik alkalommal, december 31-én és január 13-án tartják meg.

Dávid Csilla felvétele

Székházunkban járt a Mikulás

A legkisebbek örömére kedd délután a Magyar Szó székházába is megérkezett a piros ruhás, nagyszakállú. Munkatársaink csemetéi, összesen 39 gyerkőc várta izgatottan a Mikulást.

Noé Clerc, a Nikolov-Ivanović Undectet&Magic Malik zenekarból (Fotó: Diósi Árpád)

Dzsessz a vége, fuss el véle!

Kvartettek, triók, vonószenekarok várták a közönséget a dzsessz színes skálájával a november végén megtartott Újvidéki Dzsesszfesztiválon, amelyet hagyományosan a Big Band RTS szervezett.

Önkéntesek nélkül a Vöröskereszt sem  létezhetne (Fotó: novisad.rs)

Városi támogatás szegényeknek

Stanko Ljubičić, a polgármesteri munkatevékenységben segédkező önkormányzati tisztségviselő hétfőn ott volt a Vöröskereszt péterváradi raktárában, ahol kiosztották a segélycsomagokat a rászoruló...

Világszemléletünk két arca

A látogatók időutazásban vehetnek részt a képek, jelképek, az emberi érzések és értelmezések világában hétfőtől a Vajdasági Képzőművészek Egyesületeinek Szövetségében (a SULUV galériában).