2024. március 19., kedd
TORDA

Holnaptól kukoricafesztivál

Holnap kukoricabállal kezdődik az idei tordai kukoricafesztivál, amelyet immár 14. alkalommal szervez meg a helybeli Orgonavirág hagyományápoló csoport és a tordai helyi közösség.

Szombaton, szeptember 17-én, 9.30-kor a helybeli sportközpontban ünnepi megnyitóval kezdődik a rendezvény, ezt követően a részvevők kivonulnak a kukoricatáblákhoz, ahol 10 órakor veszi kezdetét a kukoricatörő verseny.

A főzőverseny délben kezdődik a sportközpontban, itt hirdetik majd ki az idei kukoricatörő verseny eredményeit is. Közben a látogatókat gazdag zenei műsorral várják, melyben fellép Klaudia (Exluzive Band), Gúth Emília, Palatinus Ervin és társai. A tűzoltók habpartit rendeznek, lesz lovag- és íjászbemutató, valamint a tűzlovagok bemutatója sem marad el.

Közben egész napos kirakodóvásár, régi autók bemutatója, helyi termékbemutató, lacikonyha és szórakoztató park is várja az érdeklődőket.

A versenyekre Farkas Évánál, az Orgonavirág hagyományápoló egyesület elnök asszonyánál, a 069/780-743-as telefonszámon lehet jelentkezni, szeptember 15-éig.