2024. március 28., csütörtök
US OPEN

Alcaraz hajnali diadala

A US Open elődöntőjében a Ruud (5. kiemelt)–Hacsanov (27.), Alcaraz (3.)–Tiafoe (22.) (férfiak), valamint a Dzsabur (5.)–Garcia (17.) és a Świątek (1.)–Szabalenka (6.) (nők) meccset tartják meg. S amíg a lengyel Iga Świątek tovább növelte előnyét a ranglistán, a férfiaknál maradt a hármas versenyfutás az első helyért. Rafael Nadal csak akkor lesz első, ha Carlos Alcaraz és Casper Ruud is kikap az elődöntőben. Ha csak egyikük győz, hétfőtől a döntő eredményétől függetlenül átveszi az első helyet, ha mindketten döntősök lesznek, a trófeával együtt jár a tenisz trónja is.

A szerdai játéknapon Frances Tiafoe igazolta, hogy nem véletlenül ütötte ki Nadalt. Az amerikai jó meccsen győzte le az orosz Andrej Rubljovot is, aki a döntő pillanatokban bizonytalankodott. A másik mérkőzés óriási, 5 óra 15 perces csata volt, a US Openen minden idők második leghosszabbja, és ottani idő szerint hajnali 2.50-kor ért véget, ami viszont csúcs. Egyiknek sem az adogatás volt a fő fegyvere, hisz összesen 41 breaklabdát láttunk, Jannik Sinner tízszer, Alcaraz hétszer veszítette el az adogatójátékot. Az olasz a negyedik szettben 5:3-ra vezetett, 5:4-nél pedig meccslabdája volt. Alcaraz kihúzta magát a nehéz helyzetből, és annyira felbátorodott, hogy a folytatásban már uralta a pályát, és 1990 óta a US Open legfiatalabb elődöntőse lett.

Carlos Alcaraz az idei US Open egyik legdrámaibb meccsét nyerte meg, kérdés, mennyi ereje maradt az elődöntőre (Fotó: Beta/AP)

Carlos Alcaraz az idei US Open egyik legdrámaibb meccsét nyerte meg, kérdés, mennyi ereje maradt az elődöntőre (Fotó: Beta/AP)

A férfiak ma vívják az elődöntő meccseit, a nők már az éjjel játszottak. Kimondott esélyes egyik mezőnyben sincs, a rangadó a két közönségkedvenc, Alcaraz és Tiafoe találkozója lesz. Legvalószínűbbnek tűnik, hogy éppen e kettő egyike veszi át a serleget, míg a nőknél Świątek harmadik GS-diadala várható.

NEW YORK. – A US Open negyeddöntőjében, férfiak: Alcaraz–Sinner 6:3, 6:7, 6:7, 7:5, 6:3, Tiafoe–Rubljov 7:6, 7:6, 6:4. Nők, negyeddöntő: Świątek–Pegula 6:3, 7:6, Szabalenka–Ka. Plíšková 6:1, 7:6. Lányok, 2. forduló: Ewald–Udvardy L. 7:5, 6:4.