2024. március 29., péntek

A Pető András Kar intenzív kurzusa

Szűrővizsgálatokra is sor kerül, melyekre várják a jelentkezőket

A Szekeres László Alapítvány szervezésében az ősszel folytatódnak a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Karának intenzív kurzusai, melyek a központi idegrendszeri sérülésekkel küzdő személyek számára nyújtanak lehetőséget. A szeptember 12-én, hétfőn kezdődő, két héten át tartó kurzus Szabadkán a Vackor Iskoláskor Előtti Nevelő- és Gyakorlóintézmény (Radić fivérek utca 67.) épületében fog zajlani.

A kéthetes időszakban szűrővizsgálatokra is sor kerül. Ezekre az alkalmakra a szakemberek a központi idegrendszer-sérüléssel rendelkező gyermekeket, valamint a szklerózis multiplex, Parkinson-kór, stroke, agyvérzés vagy baleset következtében kialakult idegrendszeri sérüléssel élő felnőtteket várnak. A szűrésre egész Vajdaság területéről jelentkezhetnek a lakosok.

A szűrésre a Szekeres László Alapítvány munkatársánál a 024/670-010-es telefonszámon lehet jelentkezni hétköznaponként délelőtt 9 órától délután 3 óráig.

A fejlesztés a Magyar Kormány, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg a Szekeres László Alapítvány szervezésében – áll a VM4K tájékoztatójában.