2024. március 29., péntek

Nyárvégi Udvarfesztivál Firigyházán

Firigyházán Nyárvégi Udvarfesztivál elnevezéssel a Törökkanizsáért Egyesület különleges rendezvénysorozatot indít útjára, amellyel a helyi, falusi értékek, a gasztronómia, a zene, az épített örökség, a népszokások megismerését célozza meg. A rendezvénynek a firigyházi Ricze Emlékház udvara adott otthont, amely a fesztivál elnevezését is ihlette.

A pénteken, a koraesti órákban megtartott fesztivál közönsége megismerkedhetett a Vajdasági Ládafia című kiadvánnyal, amelynek egyik szerzőjével, Berényi Emőkével, Fehér Viktor néprajzkutató beszélgetett. A vajdasági kulturális, néprajzi és építészeti értékeket bemutató hiánypótló kötetet a helyszínen meg lehetett vásárolni.

Az esti műsorban három népmesét is hallhatott a közönség Rakazov Szintia, Tokodi Krisztina és Zsigmond Máté előadásában. Ezt követően a Ricze Emlékházban megnyílt a Vajdasági Magyar Értéktár vándorkiállítása, majd az udvar kis színpadán Keszég Ákos és a Czéczó Banda lépett fel helyi dallamokkal. A koncert közben a Falusi ízek sarkában meg lehetett kóstolni a Farkas Tanya ínycsiklandozó különlegességeit valamint a Ricze Emlékház kiváló termékeit is megízlelhették a fesztivál látogatói.