2024. április 19., péntek
BÁCSFÖLDVÁR

Főszerepben a palacsinta szerelmesei

Augusztus 27-én, szombaton tizenkettedik alkalommal tartják meg Bácsföldváron a Nemzetközi Palacsintafesztivált. A szervezők a család minden tagjának színes programokkal kedveskednek. A palacsintasütés mellett lesz művelődési műsor, gyermekeknek szervezett foglalkozások és koncert is, de a különböző palacsintás versenyszámok sem maradnak el.

– Nagy erőkkel szervezzük az idei Palacsintafesztivált, hiszen a koronavírus után most ismét több résztvevőre és látogatóra számítunk. Tavaly is megtartottuk a rendezvényt, de a járványhelyzet miatt sokan lemondták a részvételt, és az időjárás sem kedvezett nekünk. Legkésőbb a jövő hét végéig várjuk a csapatok jelentkezését. Bárki jelentkezhet, természetes és jogi személyek is. A benevezési díj 1500 dinár. Ezért az összegért a csapatok kapnak 3 kilogramm lisztet, 1 kilogramm cukrot és 10 darab tojást, egy, a fesztivál logójával ellátott kötényt, illetve egy helyet a standjuk felállítására. A csapatoknak egyetlen feladata van, hogy egy standot működtessenek, ahol süthetik és árulhatják a palacsintát. Nem határozzuk meg a csapatok létszámát, a palacsinták árát és fajtáját is a csapatok határozzák meg. A helyszínen nincs áram, így a sütéshez javasoljuk a gáz használatát. A csapatoknak maguknak kell biztosítaniuk a sütéshez szükséges összes felszerelést és a hozzávalókat. A különböző versenyszámokra a csapatok a helyszínen tudnak jelentkezni. Ezúttal is a jól megszokott helyszínen, a katolikus templom előtti téren tartjuk meg a rendezvényt, a kulturális műsort a templomudvarban rendezzük meg. Fiatalos lendülettel és nagy örömmel várjuk az idén is a palacsinta szerelmeseit Bácsföldvárra, a visszajelzések szerint rengeteg résztvevőre számítunk – nyilatkozott Fehér Kálmán, a rendezvény fő szervezője.

A 12. Nemzetközi Palacsintafesztivál a Bethlen Gábor Alap, a Magyar Nemzeti Tanács, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi

– Nemzeti Közösségi Titkárság, Óbecse község önkormányzata, az óbecsei Than Emlékház, valamint bácsföldvári vállalkozók támogatásának köszönhetően valósul meg.