2022. július 5., kedd

Sport

A Zenta csapata 1983-ban Versailles-ban

Száznegyven éves a Zentai Atlétikai Klub

A modern sport kibontakozásának hajnalán Zentán hivatalosan 1882. július 4-én alakult meg az atlétikaklub Zentai Athleticai Club 1882 (ZAC 1882) néven.

Nyomás nélkül Franciaországban

Minimális eredménnyel legyőzte Magyarország Portugáliát (69:68) a péntek esti budapesti vb-selejtezőn, így Stojan Ivković fiai biztosan továbbjutnak az E jelű kvartettből.

Wimbledonban megünnepelték a centerpálya 100 évét, a megemlékezésen jót csevegett egymással Novak Đoković és Roger Federer (Fotó: Beta/AP)

Veterán férfiak és francia nők

Nincs új a nap alatt: férfiteniszben továbbra is a nagy öregek viszik a prímet, a nőknél pedig nem lehetséges olyan végkifejlet, amely csodának lenne nevezhető, ugyanis bármi megtörténhet.

Két nagy hajrá Dániában

Egyetlen ember, Yves Lampaert tudta megviccelni a nagy favoritokat pénteken este, így a koppenhágai kronó után a belga vághatott neki sárga trikóban a szombati etapnak.

Sainz és a Ferrari nyerte a silverstone-i futamot

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünet után folytatódott.