2024. április 25., csütörtök

A hétvégén Fruška gora-i maraton

A hagyományos Fruška gora-i (Tarcal-hegyi) maratont idén május 7-én és 8-án, szombaton és vasárnap rendezik meg, több ezer résztvevőre számítanak. A rendezvény célja az egészséges élet hirdetése, a természetvédelem, mint ahogyan a térség kulturális, történelmi örökségének megismertetése.

A Železničar Hegymászó Egyesület a Fruška gora Nemzeti Parkkal együttműködve 19 pályát készített elő, amelyek közül öt verseny-, a többi pedig rekreatív jellegű. A verseny kilenc órakor kezdődik Popovicán, a futamra pedig a helyszínen hét órától lehet jelentkezni, interneten viszont folyamatosan.

Az elkövetkező napokra várható változékony időjárás miatt a szervezők azt tanácsolják, legjobb, ha vastag cipőt, esőkabátot és váltásruhát hoznak magukkal az indulók. A szervezők arra is emlékeztetnek, hogy a szokásos víztartályok, amelyeket Újvidék város, de Inđija és Ruma is biztosít, az idén is elérhetőek lesznek. A rendőrségen kívül a résztvevők biztonságára a mentőszolgálat emberei és a Vöröskereszt önkéntesei is vigyáznak péntektől vasárnapig.

Sorrendben ez a 45. Fruška gora-i maraton. A szervezők remélik, hogy a változékony időjárás ellenére idén is tömeges lesz a rendezvény.

További részleteket a rendezény honlapján olvashatnak.