2024. április 27., szombat

Majális a folyóparton

Adán megtelt majálisozókkal a Tisza-parti strand

A kellemes tavaszi időben Adán a helybeli és vidéki majálisozók családi vagy baráti körben a szabadban töltötték a vasárnapot sütéssel-főzéssel a Tisza-parton, a rekreációs központban, a gyümölcsösökben lévő víkendházakban, a határban található tanyákon vagy éppen otthonos hangulatban a családi házak udvarán.

Sokan majálisoztak a Tisza-parti strandon, ami az egyik végétől a másikig megtelt piknikezőkkel, akik élvezték a szép napos időt és a kellemes természeti környezetet.

Családias hangulatú majális az adai strandon (Fotó: Csincsik Zsolt felvétele)

Családias hangulatú majális az adai strandon (Fotó: Csincsik Zsolt felvétele)

A kisgyermekes családok, idősebb személyekből és fiatalokból álló baráti társaságok töltötték el együtt az időt, sütöttek-főztek és italoztak, valamint jól érezték magukat a kellemes természeti környezetben.

A strandot már kora délelőtt a különféle ételek ínycsiklandozó illata járta át, miután egyesek pörköltet főztek, mások rostélyost sütöttek vagy éppen malacot húztak nyársra. Miközben a felnőttek főztek és beszélgettek, addig a gyerekek a játszótéren, a sportpályán vagy strand fövenyén játszottak. Több helyen gépzene szólt, mások viszont csendben élveztek a napsütéses időt.