2024. április 19., péntek

Elon Musk megvette a Twittert

Hétfő este hivatalosan is bejelentették, hogy Elon Musk felvásárolta a Twittert körülbelül 44 milliárd dolláros összegért. A Tesla vezérének nagy tervei vannak a közösségi oldallal.

Elon Musk egy ideje már érdeklődött a Twitter iránt, és április elején meg is vásárolta a részvények 9,2 százalékát 2,89 milliárd dolláros áron. Nem sokkal később a Tesla és a SpaceX vezetője ajánlatott tett az egész közösségi oldalra, részvényenként 54,2 dolláros áron, ami meghaladta az akkori 46 dollár körüli árfolyamot, de még így is azt pletykálták, hogy meghiúsulhat a felvásárlás.
Április 25-én, hétfő este azonban megérkezett a hivatalos bejelentése, hogy rábólintottak Elon Musk ajánlatára, így összesen 44 milliárd dollár körüli összegért mehet végbe a felvásárlás. Nem sokkal a bejelentés előtt Elon Musk ezt írta Twitteren:

Később azt is elárulta, hogy jobbá szeretné tenni a Twittert, és különféle nyílt forráskódú algoritmusokkal növelné az oldalba vetett bizalmat, győzné le a spam botokat és azonosítaná az összes embert. Musk úgy gondolja, hogy még hatalmas potenciál van a Twitterben, és ezt ki is szeretné használni.

A felvásárlás idén zárulhat le teljesen.