2024. április 27., szombat

Rockerek a jó ügyért

Jótékonysági koncertet tartott Bácsfeketehegyen az Elementary Band

Csütörtökön este a bácsfeketehegyi Kultúrotthon nagytermében tartott jótékonysági koncertet az Elementary Band rockegyüttes. A zenekar ezúttal nemcsak a rajongói kedvében járt az esttel, hanem egy jó ügyért is síkra szállt: a komoly betegségben szenvedő kisfiú, Maráz Tamás gyógykezelésére gyűjtöttek.

Az Elementary Band 2006-ban alapult, de akkor még Half Light néven zenéltek – mondta el lapunknak Lukács Lóri és Lukács Árpi, az együttes két oszlopos tagja. 2012 körül az együttes tagjai szétszéledtek a világban, majd pár évre rá a meglévő tagokból újraalakultak, immár Elementary Band néven. Lóri elmondása szerint ekkor már kicsit kifulladt a dolog, évente csak öt-hat koncertet tartottak, és végül már nem igazán voltak aktívak. Aztán tavaly, egy spontán sörözgetés során kicsit zenélgettek, és már meg is fogalmazódott az ötlet, hogy létrehoznak valamit, önmaguk szórakoztatására.

– A zene iránti rajongás hozott össze bennünket. Amit mi is hallgatunk és szeretünk, azt el is játsszuk. A régiek közül itt volt Jóska, és Eprinek sem kellett könyörögni, ismét összeálltunk – fogalmazott Árpi, Lóri pedig azzal folytatta, hogy ha már zenélgetnek, akkor úgy gondolták, hogy másoknak is megmutathatják. A régi közönség és rajongók természetesen tárt karokkal fogadták az újraalakulást.

A korábbihoz képest sokkal visszafogottabb az együttes, a mostani jótékonysági koncert volt a második fellépésük, amióta ismét zenélnek. Árpi külföldön él, és a többieknek is sok elfoglaltságuk van, így időnként összejönnek és spontán zenélnek. Nincsenek nagy ambícióik, csak jót akarnak zenélni, és jól akarják érezni magukat. A jótékonysági koncert közönsége pedig jól fogadta a zenekart, örültek, hogy történik valami a községben – fogalmazott Lóri.

– Az csak egy kellemes mellékes, hogy jótékony célra használjuk a hobbinkat. Az első fellépésünk úgy indult, mint egy nyilvános próba, és rögtön szó volt róla, hogy utána kell egy jótékonysági koncertet tartanunk. Akkor időszűke miatt nem jött össze, de nem is gond, mert így volt időnk felkészülni rá. Be kellett érnie a dolognak, bővítettük a repertoárt is, és most elégedettek vagyunk a közönség számával, hangulatával és a gyűjtés eredményével is – mondta Lóri.

Az Elementary Band jótékonysági koncertje valóban jól sikerült, a rockerek csaknem 60 ezer dinárt gyűjtöttek össze Maráz Tamás gyógykezelésére. A koncert létrejöttében nagy segítséget kaptak a Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesülettől és Sárközi Istvántól – mondta el Lóri és Árpi, és a fiúk arról is szóltak, hogy már tervezik a következő fellépésüket. Ezt vélhetőleg a nyáron fogják összehozni, és nagy valószínűséggel ismét jótékony céllal.