2024. április 26., péntek
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Előnyök a polgárok számára

Aleksandar Sofić tartományi regionális, fejlesztési, régióközi és helyi önkormányzati titkár csütörtökön Temerinbe látogatott, ahol Mladen Zec polgármesterrel meglátogatta a Zorić d.o.o. céget, amely a múlt évben a titkárság eszközbeszerzési pályázatán keresztül részesült támogatásban. A cég pékáruk gyártásával és szerbiai forgalmazásával foglalkozik. A pályázat által a vállalat csaknem nyolcmillió dinár értékben vásárolt tésztát, burekot, és lepényt készítő gépet.

– A helyzet és az igények részletes elemzése szerint az ilyen típusú támogatások iránt mutatták a legnagyobb érdeklődést. Az intézkedések pozitív hatásai miatt döntöttünk az társfinanszírozás folytatásáról. Néhány napja új pályázatot hirdettünk eszközbeszerzésre, amelyre 240 millió dinárt különítettünk el – mondta Aleksandar Sofić, szerinte a komplex gépek beszerzése nagymértékben javítja a termelést, új foglalkoztatást tesz lehetővé, és pozitív hatásokat ér el Vajdaság regionális és átfogó társadalmi és gazdasági fejlődésében.

A 105 dolgozót foglalkoztató Zorić d.o.o. cég tulajdonosa, Vojin Zorić elmondása szerint, a termelők számára rendkívüli jelentőséggel bírnak az ehhez hasonló támogatások.

– Napjaink üzlete a gyártási folyamat fejlesztését jelenti új technológiák bevezetésével, hogy lépést tartsunk a korral és a versenytársakkal. A támogatások pedig további lendületet adnak a vállalat számára – mondta a vállalat tulajdonosa.