2024. április 23., kedd

Büszkék a sikerekre

A községi és a körzeti versenyeken is jól szerepeltek a kúlai iskola diákjai

Jól szerepeltek iskolánk diákjai a községi és a körzeti versenyeken is, így ez a szép „hagyomány” tovább él, hiszen minden évben egy-egy tantárgyból kimagasló eredmények születnek mondta el lapunknak Pozsár Csaba, a kúlai Petőfi Brigád Általános Iskola igazgatója.

− Tanulóink szép számban bekapcsolódtak a különböző versenyekbe. A községi matematikaversenyen iskolánk 29 diákkal szerepelt. Közülük ketten második, öten pedig harmadik helyezést értek el, öt diák pedig dicséretben részesült. A továbbjutók közül a körzeti versenyről egy diákunknak sikerült elhoznia az első helyezést, a maximális 100 ponttal. A községi fizikaversenyen a hat versenyző diákunk közül négyen értek el helyezést, három második és egy harmadik helyezést tudhatnak magukénak. Körzeti szinten ketten közülük továbbra is sikeresen bizonyítottak és egy második és egy harmadik hellyel tértek haza. Angol nyelvből két második és két harmadik helyezést jegyeztünk, kémiából a hetedikesek közül egy első és egy második, a nyolcadikosok közül pedig egy első és két harmadik helyezett diákunk van. Büszkék vagyunk arra is, hogy első helyezetteink maximális pontszámmal jutottak tovább. Történelemből 15 versenyzőnkből hét tanuló került fel a dobogóra, egy első, kettő második és négy harmadik helyezettünk van. Földrajzból egy harmadik helyezést értünk el, ugyanakkor technika és technológia tárgyból két első, két második és két harmadik helyezett diákja van az iskolának – sorolta Pozsár Csaba.

Szavai szerint Mészáros Leona ötödikes tanuló második lett a Bezdánban megtartott körzeti versenyen magyar nyelvből és irodalomból, ahova az iskolából öt diák jutott tovább. Ez azért fontos, mert a Petőfi iskolába olyan környező településekről utaznak be a magyar nyelven tanuló diákok, ahol nincs magyar oktatás, és majdnem mindegyik településről volt egy továbbjutó, tehát szépen ápolják anyanyelvünket.

Pozsár Csaba elmondta azt is, hogy a Petőfi Brigád Általános Iskola több körzeti verseny házigazdája volt, és hogy a községben itt szervezték meg a legtöbb versenyt. A magyar nyelv és irodalom verseny mellett itt rendezték meg a Kis Pierre (Mali Pjer) elnevezésű gyermekkarikatúra-versenyt, amelynek keretében egy-egy megadott témára a gyerekek karikatúrát rajzolnak.

− Az alsósok korcsoportjában meghirdetett karikatúra-versenyre összesen 34 munka érkezett, iskolánk tanulói két második és két harmadik helyezett díjat kaptak. A felsősök kategóriájában 46 diák jelentkezett különböző munkákkal, itt is két második és két harmadik helyezett tanulónk volt. Ami a községi versenyeket illeti, iskolánk adott otthont a technika és technológia tárgyból meghirdetett versenynek, amelyen nyolc diákkal vettünk részt, közülük hatan értek el jó eredményt – mondta végezetül a kúlai iskola igazgatója.