2024. május 10., péntek

Százmillió dinár aszfaltozásra

Kilenc utca kap szilárd útburkolatot Zentán

A napokban írja alá Zenta község önkormányzata és a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság képviselője azt a 100 millió dináros útfelújítási szerződést, amelynek keretében Zenta területén hat utca kap aszfaltburkolatot. A nagyszabású útfelújítási programmal kapcsolatban Sztantity Szebasztián, a községi tanács gazdasággal megbízott tagja elmondta:

– Önkormányzatunk sikeresen pályázott utcák aszfaltozására a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságnál. A megnyert összegből a közbeszerzési pályázat lebonyolítása után kilenc zentai utcában lesznek aszfaltozási munkálatok. Az utóbbi évek legjelentősebb útfelújítási munkálatai fognak beindulni városunkban legkésőbb a nyár elején, amikor kiválasztásra kerül a legjobb árajánlatot benyújtó kivitelező vállalat. A tervek szerint kilenc utca kap szilárd útburkolatot. A Kis köz, a Fábri Jenő, a Mikszáth Kálmán, a Nikola Tesla, az Arany János, a Huszák Mihály, a Zabos József, a Dr. Gerő István és a Temető utca kap idén aszfaltburkolatot. Ott, ahol már részben van szilárd útburkolat, mint az Arany János utcában, ott a betonút folytatásában lesz aszfaltozás, amivel teljes hosszában szilárd úttesten közlekedhetnek majd az arra lakó polgárok – mondta Sztantity.

Az aszfaltozás mellett a szennyvízelvezető csatornahálózat kiépítése is folytatódik Zentán. Az önkormányzat három utcában tervezi önerőből, saját eszközökből megoldani a szennyvíz elvezetését.