2024. március 19., kedd

Elöregedett és beázik

Moholon felújítják a Szent György-plébániatemplom tetőszerkezetét

Tavaszra tervezik megkezdeni a moholi Szent György katolikus templom tetőszerkezetének felújítását, miután a szakrális épületen elöregedett és beázik az azbeszt tetőfedő, valamint elég jól tönkrement a faszerkezet is.

Világos Miklós plébános szerint tavaszra kezdődhet a munka (Fotó: Csincsik Zsolt)

Világos Miklós plébános szerint tavaszra kezdődhet a munka (Fotó: Csincsik Zsolt)

Világos Miklós moholi plébános elmondta, hogy a Szent György tiszteletére felszentelt moholi katolikus templom 1824-ben épült, majd 1905-ben kibővítették. A legutóbbi külső felújítás körülbelül egy évtizede zajlott a templom homlokzatán és a tornyon.

Megfiatalodik majd a templom (Fotó: Csincsik Zsolt)

Megfiatalodik majd a templom (Fotó: Csincsik Zsolt)

– Reményeink szerint a templom teteje lesz kicserélve. Az egész tetőszerkezetre kell gondolni, nem csak a tetőhéjazatra, mindenre, ami tönkre van menve. Több mint száz év alatt a faszerkezetet is megette az idő. Ha Isten is megsegít bennünket, akkor talán tavaszra elkezdhetjük a munkálatokat, és még a rossz idő megérkezése előtt be tudjuk fejezni. A munkálatokat pénzügyileg a magyar állam, illetve Ada község önkormányzatának támogatásából tudjuk majd megvalósítani. A moholi egyházközségnek annyi pénze nincsen, hiszen itt megközelítőleg 20 millió dináros befektetésről beszélünk – nyilatkozta Világos Miklós moholi plébános.