2024. április 25., csütörtök

Gazdag programmal zárul a Gyermektéliségek sorozat

Az Újvidéki BiG Gyermektéliségek elnevezésű eseményegyüttes elérkezett a harmadik, és egyben utolsó hetéhez.

A rendezvény pénteken zárul a BiG bevásárlóközpontban, ezt megelőzően a legkisebbek a Petőfi Sándor Általános Iskola kreatív táborában vehetnek részt, melynek során az eszkimók életviteléről hallhatnak érdekességeket, valamint megismerkedhetnek az ősemberek életével, majd összehasonlítják azt a mai állapotokkal. Emellett bejárják majd a Naprendszert és a napjaink üzeneteinek elválaszthatatlan részét képező hangulatjelekről is beszélgetni fognak. Az Újvidék gyermekbarátai elnevezésű műhelymunka során a gyermekek lerajzolhatják barátaik arcképét, valamint megismerkedhetnek híres, szerb portréfestők műveivel. Emellett a sajtról, Salvador Daliról beszélgetnek majd, valamint „zenélő” képeket tekinthetnek meg, és pecséteket is készíthetnek.

Az Újvidéki Gyermekművelődési Központ színészórákat tart majd a legkisebbeknek. A Montessori School Oktatóközpont az önnállóság, a színek, a nyelvek titkainak, a matematika és a világűr témájával várja a gyermekeket. Az Újvidéki Művelődési-Oktatási Kör által szervezett foglalkozásokon a gyermekek képzőművészeti kihívásokban vehetnek részt, megismerkedhetnek a magyar konyha rejtelmeivel, valamint a matematika érdekességeiről, a téli élményekről és a grafomotorikáról is beszélgetnek. A Városi Könyvtár Digitális Ifjúsági Központjának szervezésében képeskönyvek segítségével ismerhetik meg a mesebeli hősöket. A zumbával, a capoeirával és az aikidóval is megismerkedhetnek a legkisebbek.

Az idén a szervezők QR-kód segítségével juttatják el az érdeklődőket a részletes programhoz, azaz az oda vezető linkhez. A járványhelyzet miatt az előadásokon csak korlátozott számban vehetnek részt a gyerekek, ezért a szervezők kérik a szülőket, hogy kötelezően jelentsék részvételi szándékukat a linken található műsorfüzetben feltüntetett telefonszámokon. A szervezők minden aktivitásukat a DKCNS – Dečiji kulturni centar Novi Sad Facebook-oldalon teszik közzé, valamint a dkcnovisad1 Instagram-oldalon is. A hangulatfotó az egyik, korábbi aktivitás során készült.