2024. április 19., péntek

Kalandos tél

Táborokkal kezdődött az új év a szabadkai VM4K-ban

Az idei tél sem telik eseménytelenül a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban, ahol tegnap két tábor is elkezdődött. Egyik az informatikai, amelyen a résztvevők a robotikával ismerkedhetnek meg. Ez a tábor két korosztálynak zajlik, a RoboTábor a VM4K-ban a 8–11 éveseket célozza meg, a Maqueen mikrobotika, azaz Robotok életre fel! pedig a 12–14 évesekhez szól. A tábort Vörös Csaba informatikatanár vezeti.

Tegnap kezdődött el az ún. kamasztábor is, amely a 13–18 éveseknek lett meghirdetve. Ez voltaképpen egy önismereti, önkifejezést gyakorló és elősegítő tábor, amely magába foglalja a kreatív írást is, miközben a slam poetry, a színház, a fotózás és a filmezés világába is betekintést nyerhetnek a fiatalok. A tábort Móger Tímea és Antalovics Péter irodalmárok vezetik.

A robotikával ismerkednek a részvevők az informatikai táborban (Fotó: VM4K)

A robotikával ismerkednek a részvevők az informatikai táborban (Fotó: VM4K)

Mind az informatikai, mind a kamasztábor szombatig tart, hétfőn pedig egy újabb műhelymunka kezdődik, Időutazó gyermektábor a VM4K-ban címmel, amely a 6–10 éves korosztályhoz szól. A tábor során a jelentkezők képzeletben majd visszautaznak különböző korokba és kincskereső játékban is részt vehetnek Vörös Imelda színművész vezetésével.