2024. április 26., péntek
ÉRDEKES HONLAPOK

Szuperkarácsony, koktélok, receptek, játékok

Még egyet kell aludni a karácsonyi ünnepek kezdetéig, s még hetet az újévi ünnepekig, ezért arra gondoltunk, hogy most a soron következő ünnepekkel kapcsolatos honlapokat ajánlunk kedves olvasóinknak.

A huszonegy évvel ezelőtt elindított Az én karácsonyom elnevezésű oldal (www.mymerrychristmas.com) népes olvasógárdája körében mindennap karácsony van. Sok a jóból, gondolhatná a kedves olvasó, de meg fog lepődni, hányan csevegnek ünnepi ötletekről és receptekről már júniusban. Épp ők, a megszállott karácsonyozók teszik ilyen élővé és aktívvá ezt az oldalt, ahol babonákat, történeteket olvashatunk, zenét és filmet kereshetünk, dekorötleteket és recepteket gyűjthetünk be, vagy akár tovább is léphetünk a világ bármely tája felé a kismillió link egyikére kattintva.

***

Miközben mi karácsonykor és szilveszterkor didergünk, a „világ túloldalán”, Ausztráliában a karácsonyi ünnepek és az új év elérkezése nyárra esik, ezért ott a forralt bor felejtős, és inkább a koktélokkal koccintanak egymással az ünnepekre. Persze ez nem jelenti azt, hogy mi kimaradunk az ünnepi koktélozásból. A Cosmopolitan egy elég szép kínálattal rukkolt elő a https://cosmopolitan.hu/te_te_te/2017/12/17/karacsonyi-koktelok-amiket-ki-kell-probalnod internetes oldalon.

***

A Szuperkarácsony (www.szuperkaracsony.hu) oldal lényegében karácsonyi ajándékozási ötletek internetes kincsesbányája, de ezenkívül számos karácsonyi verset is megtanulhatunk az oldalról, s nem utolsósorban abban is tanácsot ad, hogy milyen karácsonyi filmeket, rajzfilmeket nézzünk meg az előttünk álló ünnepek alatt.

***

Amennyiben ráuntunk a hagyományos – töltött káposztás, böjtös bableveses vagy halászleves, mákos tésztás-gubás vagy pedig bejglis – menüre karácsonykor, érdemes körülnézni és kipróbálni a világ különböző országainak karácsonyi ételfogásait a Nosalty oldalán galériával egybekötve (www.nosalty.hu/ajanlo/13-bizarr-etel-amivel-vilagszerte-unneplik-karacsonyt-fotokkal#advertisement).

***

A legkisebbeknek ajánlott, de akár szabadidejükben, miközben készül a karácsonyi vacsora, az idősebbek is eljátszadozhatnak a www.gombis.hu/karácsony címen található internetes játékokkal.