2024. április 26., péntek

Újévi köszöntő

Szilveszter napján, ma jelenik meg a Magyar Szó 2021. évi utolsó száma a 304., a 78. évfolyam során a kezdetektől számítva 25.208. újság. Dédelgetve, gondosan, odafigyeléssel, az olvasói igényeket figyelembe véve készítettük el, ahogy tettük ezt egész évben és az azt megelőző esztendőkben is, és tesszük így tovább a jövőben is. Fogadják tőlünk olyan szeretettel, amilyen lelkesedéssel mi írtuk Önöknek, kedves olvasóink.
Az év utolsó napjának éjszakája az új fogadalmak, remények, elhatározások, lehetőségek és jókívánságok megfogalmazásáé, és a visszapillantásé, hogy számba vegyük, mi minden történt az eltelt esztendőben velünk. Miben voltunk sikeresek és mit rontottunk el. Az eredmények lelkesítőek, újabb kihívásra, feladatra ösztönöznek, a hibákból pedig tanulni kell és folyton javítani, jobbra törekedni. Fontos, hogy felelősségteljesen viszonyuljunk a feladathoz, és elfogadjuk, hogy rajtunk múlik, amit elvállaltunk, azt hogyan oldjuk meg, csináljuk végig, miként teljesítünk.
Mi a 2021. évben teljesítettük a küldetésünket, mindennap ott volt a Magyar Szó a célközönségünk, a vajdasági magyarok asztalán. Megtartottuk a nehézségek ellenére – a papír- és a nyomdaköltségek drágulása – az anyalap és a mellékletek színvonalát, sőt újabb tartalmakkal bővítettük az újságot. Sajnos a járvány továbbra is rányomta a bélyegét a mindennapjainkra, de a korábbi évhez képest több élőújságot tartottunk, találkozhattunk olvasóinkkal, könyvet, naptárt adtunk ki, és az online térben fejlesztettünk, megerősítettük vezető szerepünket a vajdasági magyar online médiában.
A 2022-es év egy újabb tiszta lapként áll előttünk. Rajtunk múlik, hogy mit írunk rá, mivel töltjük meg, hogy oda saját szavaink, történeteink kerüljenek. Legyen hozzá bátorságuk, éljenek a lehetőséggel, töltsék meg örömmel, derűvel, boldogsággal, mosollyal, félelem nélküli hittel, vidámsággal, jósággal, sikerrel, és persze a legfontosabbal: egészséggel a képzeletbeli lapot. Mi ezt tesszük nap mint nap. Higgyék el nekünk, megy ez könnyen, csak merni és akarni kell.
Remélem, hogy olvasóinkért a munkánkat jövőre ugyanígy, de inkább jobb körülmények között tudjuk folytatni, nagymértékben múlik ez olvasótáborunkon is, hiszen magyar szóval ők éltetik a Magyar Szót.
Ennek reményében kívánok minden kedves, hűséges olvasónknak és mindnyájunknak boldog új évet!