2024. május 8., szerda
BÁCSKOSSUTHFALVA

Bácskossuthfalvi téli ünnep

Népes falukarácsonyi ünnepséget tartottak Bácskossuthfalván, a rendezvény keretében felléptek a Topolyai Zeneiskola helybéli növendékei Ognjenović Réka vezetésével, az Id. Kovács Gyula Általános Iskola kórusa Beke Edit vezényletével, verset mondott Frank Anett és Egri Jázmin, valamint az Ady Endre Művelődési Központ kis tagjai betlehemezést mutattak be. A rendezvényen elsőként Tímár Gabriella, az Ady elnök asszonya köszöntötte az Echo Gyermek- és Ifjúsági Központ tánctermét megtöltő embereket, majd Papp László tanácselnök tolmácsolta évzáró, évkezdő köszöntőjét.

– A koronavírus-járvány, a vírus következményei beárnyékolták az életünket 2021-ben is, és kiszámíthatatlanná tették a jövőt, a mindennapjainkat. Jó lenne, ha az idei ünnep pontot tenne az eddigi gondok végére, és visszahozná az elveszettnek hitt, korábban megszokott hétköznapjainkat, életünket. Az idei a 235. újéve falunknak, merítsünk őseink elszántságából erőt, reményt! Hogyha eddig megvoltunk a Telecskai-dombok lankáin, akkor maradjunk meg továbbra is! Az új évben hagyjuk magunk mögött a régi sérelmeinket, a gyászunkat, a szétszakítottság miatti fájdalmunkat! Biztos vagyok benne, hogy le fogjuk győzni az akadályainkat, mint ahogyan azt eddig is tettük. Bácskossuthfalva, Moravica valamennyi lakójának kívánom, hogy a szeretet és a vele együtt járó békesség tegye szebbé az ünnepeket, amihez legyen meg az erő, az egészség, a boldogság és az anyagi biztonság – mondta egyebek mellett Papp László.

A gyerekek fellépése után tűzijáték kezdődött, amit a jelenlevők az Echo udvarában követhettek. A falubelieket forralt bor, mézes pálinka, forró tea és némi harapnivaló várta az ünnepségen.