2024. április 25., csütörtök

Új, korszerű piacteret kap Nagykikinda

Javítják az utakat Tamásfalván, Zomborban kezdik a vajdasági gyorsforgalmi út kiépítését

Igor Mirović tartományi kormányfő tegnap munkatársaival megtekintette a nagykikindai új piactér építésének munkálatait. A tartományi költségvetésből a Vajdasági Nagyberuházási Igazgatóságon keresztül 244,1 millió dinárt fordítanak a mintegy 3300 négyzetméteres létesítmény kiépítésére.

– Ez csupán egy része a köztársasági és a tartományi kormány, valamint Nagykikinda város közös törekvésének, hogy Bánát északi részében is javítsunk a lakosság életén – jelentette ki Mirović, és jelezte, hogy néhány hét múlva megkezdik a nagykikindai közkórház felújítását, amit a köztársasági kormány finanszíroz. Mint a kormányfő mondta, az év végéig megkezdődik a Zombor és Nagykikinda közötti gyorsforgalmi út építése is, a munkálatokat Zombor területén indítják.

– Segítettünk a zombori önkormányzatnak felgyorsítani a városrendezési és műszaki eljárásokat, és remélhetőleg az év végéig belekezdhetünk az első útszakasz építésébe – mondta Mirović Nagykikindán. Nikola Lukač polgármester közölte, hogy a piactéri munkálatokat másfél hónap múlva befejezhetik. Szerinte a település polgárai évtizedek óta várják a létesítményt.

A tartományi kormányfő tegnap Tamásfalván, azaz Hetinben is járt, ahol a helyi önkormányzattal közösen felújított utakat tekintette meg, köztük a Szerbittabét és Tamásfalvát összekötő szakaszt, melyen néhány nap múlva fejeződnek be a munkálatok.

– Hasznos beszélgetést folytattunk a falu lakosságával, tájékoztattak minket arról, hogy mire lenne szükségük, és abban állapodtunk meg, hogy a következő időszakban újabb utakat javítunk meg, felújítjuk az iskolát is, valamint felmérjük, hogy milyen állapotban van a Béga-híd, amely nagy jelentőségű az itteni mezőgazdasági termelőknek. Nem engedhetjük meg, hogy innen, a szerb–román határövezetből kommunális gondok miatt elköltözzenek az emberek – mondta a kormányfő.

Mitar Vučurević, Bégaszentgyörgy község elnöke kiemelte, hogy a mintegy 400 lakosú Tamásfalva volt a község egyetlen olyan települése, amely nem rendelkezett jó úthálózattal. Köszönetet mondott a tartományi kormánynak az infrastrukturális beruházásokért.

A kormányfő bánáti látogatásán részt vett Aleksandar Sofić tartományi régionális fejlesztési, régióközi együttműködési és helyi önkormányzati titkár, valamint Nedeljko Kovačević, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatója is.