2024. április 23., kedd
MARTONOS

Újra foci!

A martonosi Jedinstvónál többévnyi kihagyás után ismét sikerült összegyűjteni elég futballistát és edzőt ahhoz, hogy felnőtt csapatot indíthassanak a Tisza Menti Ligában. A jó hírről, illetve a klub körül zajló eseményekről napilapunknak Miloš Grubanov edző mesélt, aki azt is elárulta, hogy a magyarkanizsai Potisje ellen már két felkészülési mérkőzést is játszott a csapat.

„Még mindig nem teljes a létszám, de az együttes magja megvan. Mindannyian olyan futballisták, akik korábban már játszottak a Jedinstvónak, s főleg helybeliek, vagy akár Horgosról érkeznek vissza hozzánk. A felkészülési időszakban még tervezünk meccseket, majd itt kikristályosodik, hogy melyik a legjobb felállásunk. Most olyan 18-20 játékossal dolgozunk, edzünk, mérkőzéseket szervezünk” – mondta Grubanov, akinek segédje idén a tapasztalt kapus, Marković István lesz.

A lelkes újrakezdés során az elnöki feladatokat Bajtai Péter látja el, a titkár Égető Zsuzsanna, a sportigazgató pedig Marko Ateljević. Rajtuk kívül a környékbeli önkéntesek és a klub iránt elkötelezett rajongók alkotják az igazi vezetőséget, akik szerint ezúttal biztosabb a klub helyzete, mint legutóbb. Akkor egyszerre sok játékos hagyta el a szülőfaluját azért, hogy külföldön dolgozzon, és az első csapat labdarúgók nélkül maradt, elkerülhetetlen volt a ligából való kilépés. A tervek szerint a jövőben mindezt úgy próbálnák orvosolni, hogy az iskola indulásával a fiatalokkal is elkezdődik a munka. Az utánpótlásban a pionír korosztályú csapattal számolnak, a kicsit idősebbek viszont már 16 évesen a felnőttekhez csatlakoznak.

A felnőtt csapat toborzásában nagy köszönet illeti Dušan Hajdinát és az SD nevű martonosi vegyeskereskedést, a csapat ugyanis általuk új felszerelést kapott, ráadásul öt labdával is gazdagodott, sőt, a későbbiekben további anyagi támogatásról is szó esett. A helyi közösség szintén öt labdát vásárolt a csapatnak, az öltöző kiváló állapotban van, a közelmúltban pedig a Paprika Mezőgazdasági Szövetkezet kaszálással rendbe hozta a pályát is, így a feltételek adva vannak a szerepléshez.

A Jedinstvónal nagy az öröm és a lelkesedés, hogy Martonoson újra focizhatnak. Az edző, Miloš Grubanov szerint ennél több egyelőre nem is kell, a lényeg, hogy ismét rúgják a bőrt, és a futballszerető közönség élvezze ezt. Néhány év szünet után most különösen fontos, hogy a csapat együtt maradjon és folyamatosan szerepeljen, főleg azért, mert a klub jövőre ünnepli százéves fennállásának évfordulóját.