2024. április 29., hétfő
MARTONOS

Péter-Pál, az aratás kezdete

A szombati nap folyamán a martonosi Művelődési Otthon udvarában megtartották a hagyományos Családi Napot az aratás kezdete kapcsán. A Péter-Pál, az aratás kezdete című rendezvény a Martonosi Testvériség Művelődési Társulat szervezésében került megrendezésre.

Szél János, a társulat vezetője elmondta, a rendezvény a falunap továbbörökítése. Az utóbbi időben a családokat, a faluban való megmaradást helyezik központba fő célként. Szeretnék, hogy az esemény minél színesebb legyen, és igazi hagyománnyá váljon. Kifejtette, hogy a család nagyon fontos, hiszen az utóbbi időben nagyon sokan elvándoroltak a faluból, a programjaikkal viszont azt szeretnék megmutatni, hogy falun is lehet teljes életet élni.

Gazdag program várta a falubelieket

Gazdag program várta a falubelieket

Pásztor István VMSZ-elnök is kilátogatott a falunapra. Elmondta, ezen alkalmak fő jellemzője, mint ahogyan itt is, és máshol is tapasztalja, az az alapvető öröm. Az emberek itt is alig várták a megfelelő alkalmat, és amikor az megteremtődött, azonnal éltek is a lehetőségekkel. Építik és folytatják ezáltal a hagyományt. Úgy véli, a hangulat és a jelenlévők száma azt mutatja, hogy ez az elképzelés igazán telibe talált, így egészen biztos, hogy egy komoly tradíció fog kialakulni Martonoson.