2024. április 26., péntek

Megölte újszülött gyermekét, tizennyolc évre ítélték

A pancsovai Felsőbíróság tizennyolc év börtönbüntetésre ítélte Mišel Totot (30), mert több alkalommal fizikailag bántalmazta egy hónapos fiát – írja a B92 hírportál.

A gyermek 2020. május 3-án látta meg a napvilágot, és az elszenvedett sérülések következtében augusztus 7-én elhunyt a kórházban. A férfit családon belüli erőszak bűncselekményének elkövetése és családtag meggyilkolása miatt ítélték el.

Tot számára meghosszabbították az őrizetet, amíg a börtönbüntetés letöltésére átszállítják a fegyházba. Az ítélet ellen a védelemnek jogában áll kérvényt beterjeszteni a belgrádi Fellebbezési Bíróságra.

A pancsovai Felsőbíróság a vádlottat azzal terheli, hogy tavaly június 25-től kezdődően verseci családi házában több alkalommal is bántalmazta, ezzel veszélybe sodorta a május 3-án született gyermek életét.

Azokban a helyzetekben, amikor a gyermek sírt, a férfi többször is erőteljesen megütötte az arcán és a tarkóján, ezzel pedig életveszélyes sérüléseket okozott neki. Ennek következtében az újszülött augusztus 7-én elhunyt a belgrádi Anya- és Gyermekvédelmi Intézetben, ahol megállapították az agyi központok sérüléseit.