2024. május 10., péntek

A Színes Szilánkok negyed évszázada

Vasárnap délután telt ház előtt vitte színre a Színes Szilánkok diákszínjátszó csapat Fekete Ádám: Csoportkép (természetes fényben) című előadását. A darabot Crnkovity Gabriella rendezte, a közönség 2017. március 26-án láthatta először.
Figura Terézia, a Diákszínpad vezetője elmondta, hogy a Színes Szilánkok március elején ünnepelte negyed évszázados fennállását, de a járványügyi korlátozások miatt csak most kerülhetett sor az előadások bemutatására. Két részben ünnepelnek, a tegnapi előadást megelőzően szombaton délután az Anne-impressziók előadást vitték színre.
– Két, már régebben készült előadásról van szó, de mivel a gyerekek a korlátozások miatt egy éve már nem állhattak színpadra, csak most játszhatjuk őket újra. Egy év után most vannak tehát először színpadon, ezért ünnepelhetünk. A szóban forgó két előadás nincs kijátszva, felújítottuk őket, mindkettő megérdemli, hogy a közönség ismét lássa. Szombaton és vasárnap is több „beugrás" volt, a szereplők közül ugyanis többen elmentek, elköltöztek, vagy vizsgáznak, és nem érnek rá, kénytelenek vagyunk beugrásokkal játszani. A járványügyi helyzet most már megengedi, hogy dolgozzunk, a jubileumi ünnepség második részeként decemberben két új előadással rukkolunk elő: szeptember végén és október legelején a legkisebb és a középső korosztályú csapattal egy-egy bemutatót készítünk, a legkisebbek Dušan Radović John Peoplexox kapitány című darabját viszik majd színre, az idősebbekkel pedig a kortárs erőszakról készítünk egy nonverbális előadást, saját tapasztalataik alapján – hallottuk Figura Teréziától.