2024. március 29., péntek

Kígyózó sorok a szerb-magyar határszakasz kilépő oldalán

Hosszú várakozási időre számíthatnak azok, akik ma szeretnének belépni Magyarország területére a szerb-magyar határszakasz valamelyik átkelőjén.

A Határfigyelők -Horgos, Gyála, Királyhalom / Röszke, Tiszasziget, Ásotthalom elnevezésű Facebook csoportba arról számolnak be, hogy a Horgos-Röszke autópálya határátkelőn már az éjszaka folyamán elkezdett torlódni az autósor. A határhelyzet követésére kialakított applikáció bejegyzései alapján akkor közel 5 órát is várakozniuk kellett az utasoknak. A Kelebia-Tompa átkelőn sem volt jobb a helyzet, itt szintén több órás várakozásról írnak az applikációban.

Az autósor egészen mostanáig nem szűnt meg. A helyszínen lévő utasok leírása csoportbejegyzése alapján a sor, a Horgos-Röszke autópálya határátkelő szerb oldalán, egészen a MOL benzinkútig ér. Erről tanúskodik a Belügyminisztérium kamerafelvétele is, ahol jól látszik, hogy már a reggeli órákban 6 sorban engedték az autókat, mégsem látni a sorok végét. Ugyan ez volt érvényes a kelebiai határátkelő kilépő oldalára is. A kamera felvételeken is jól látszik a két végtelen hosszú sor.

A Királyhalom-Ásotthalom határátkelőn is elkezdett feltorlódni a kocsisor a reggeli órákban. Az ott átkelő utasok által adott információk alapján akár egy órás várakozásra is lehet számítani. Emlékeztetőül: ez a határátkelő csak korlátozottan dolgozik, reggel 7 és 10, valamint délután 16 és 19 óra között.

Az országba belépő oldalakon zavartalan az átkelés, egyedül a Horgos-Röszke autópályán alakult ki két kisebb sor, amelyek a határ kameraképei szerint a reggeli órákban a parkolóig értek.

Amennyiben útnak indul ma Magyarország irányába, úgy érdemes először tájékozódni valamelyik felületen.