2024. április 16., kedd

Eloltották a lángokat a csantavéri Gebi pacséri birtokán

Mint arról korábban beszámoltunk, ma a kora reggeli órákban tűz ütött ki a csantavéri Gebi vállalat pacséri állati eledelt feldolgozó részlegében, a népnyelven Pap szállásnak nevezett birtokon. A kár tetemes, a tűz teljesen tönkre tette a gyár közelmúltban felépült új részlegét.

A lángokat 13 óra körül sikerült megfékezni, de még 15 óra után is füst terjedt az udvarban. Ezt követően a raktárhelyiségből markológéppel takarították ki a hozzáférhető, gyúlékony dolgokat az üzem területén legelőként használt közeli tisztásra, ahol az üzemi gyártáshoz szükséges alapanyagokat, zsákokat, és épületmaradványokat szétterítve vízsugárral áztatták a jelen levő egységek tagjai a víztartályos kamionokból. A tűzoltók holnapig ügyeletet tartanak az ilyenkor előírt szabályzat szerint, nehogy újra lángra kapjanak valahol az épület felhevült elemei.

Szerencsére személyi sérülésről nincs hír, a május 1-jei, illetve az ortodox húsvéti ünnepek miatt még nem vették fel újra a munkát. Az esethez a reggeli-délelőtti órákban kivonultak Topolya község valamennyi hivatásos és önkéntes egységei, jelen voltak Szabadka, és Kishegyes község tűzoltói is, a helyszínen körülbelül 10, az oltásban részt vevő teherautó váltotta egymást.