2024. május 8., szerda

A község, ahol ingyenes az autóbusz

Priboj község május 1-től kezdődően egy újdonságot vezetett be a utasszállítás terén, mégpedig ingyenes autóbuszjáratokat – írja a B92 hírportál.

A lakosok és a gazdasági számítások alapján meghatározott ingyenes járatokat hoznak létre a község területén, ahol lehetőség is van az autóbusszal való közlekedésre.

Ilyen járatokat vezettek be a városban, de a falvak irányába is. A helyi Priboj–Telep és Kórház–Priboj vonalakon kívül ingyenes járatok közlekednek Sjeverin, Gornji Uvac, Rača, Čemerna, Kaluđerović, Sastavci, valamint Banja, Godini Potok, Suvo Polje, Brana és Mažić irányába, emellett a városi hulladéktelep, Krajčinović, Kukurović és Kasidol felé is.

A járatok indulásának pontos indulási és érkezési időpontjait az elkövetkező napokban fogják közzétenni az állomásokon. Az autóbuszokat ingyenes járat feliratokkal fogják megjelölni.

Az ingyenes járatokat diákoknak, munkásoknak, a község falvaiban élő polgároknak, nyugdíjasoknak, valamint Priboj községének minden lakosának tartják fennt. Az ingyenes járatokra vonatkozó javaslatot, a polgárok kérelme alapján a községi bizottság hozta meg. A testület az utasok és sofőrök későbbiekben esedékes javaslatai szerint fenntartja a jogot, hogy kisebb változtatásokat eszközöljön egyes járatokon.

A határozatnak köszönhetően néhány korábbi járatot ismét felújítottak, főként a község egyes falvai felé, amelyeket a kevés utas miatt szüntettek meg.