2024. április 27., szombat

Újabb bizonyíték a George Floyd-ügyben

Újabb videófelvélt mutattak be a George Floyd meggyilkolásával kapcsolatos tárgyaláson. Ezúttal a rendőrségi kamera felvételei kerültek elő, amelyeket azzal a készülékkel készítettek, amelyet a letartóztatások alkalmával használnak. Emellett szemtanúk is vallottak a tavaly május 25-én történt esetről.

Derek Chauvin rendőr tárgyalásán bemutatt felvételen jól látszik, ahogyan Floyd azt kéri a rendőröktől, hogy engedjék el. Jól hallható az is, miközben a földhöz szorítják Floydot, hogy azt mondja, mennyire szereti az édesanyját és a gyerekeit, tudósít a Reuters.

Ezt követően a járőkelők odamentek a rendőrökhöz, és figyelmeztették őket, hogy megfojtják Floydot, ahogyan a földön tartják, valamint arra kérték őket, ellenőrizzék az állapotát, amikor már eszméletlen volt.

Chauvin, Floyd halála után, gyorsan elhagyta a helyszínt. A férfi meggyilkolásával gyanúsítják, ő azonban tagadja a vádakat. Ügyvédei igyekeznek bebizonyítani, hogy Floydot nem a rendőrök ölték meg az előállítása során, hanem a szervezetében lévő narkotikumok okozták a halálát.

George Floyd halála hatalmas botrányt kavart az Egyesült Államokban. Ezrek tüntettek, nem csak az utcákon és nem csak Amerikában, az afroamerikaik elleni brutális rendőri fellépés miatt.