2024. március 29., péntek

Újabb rottweiler támadás

Két rottweiler támadt rá gazdájára egy családi ház udvarán a Varvarinhoz közeli Bošnjanje faluban. A 75 éves Radomir Jakovljevićot a fején szerzett sérülések miatt a kruševaci kórház sebészeti osztályára szállították, tudósít a Szerbiai RTV.

A szomszédok döbbenve állnak az eset előtt. Ahogyan elmondták, a kutyák már több éve az áldozattal és a fiával élnek.

Vladan Rajić, varvarini állatorvos elmondta, hogy a gazdák sokszor hibát követnek el, amikor nem ismerik fel a kutyák agresszivitásának első jeleit. Elmagyarázta, hogy ilyen esetekben, mint a szóban forgó támadás, az állattenyésztési szakszolgálat elveszi a kutyákat, és figyelemmel kíséri őket, hiszen fennáll a veszettség veszélye. Amennyiben továbbra is agresszivitást mutatnak, úgy elaltatják őket.

A kutyakiképzők arra figyelmeztetnek, hogy a kutyák viselkedése nem a fajtától függ, hanem a gazda hozzáállásától és figyelmétől, amelyet a nevelésére fordít. Emellett már vásárlás előtt tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen célból vásároljuk meg a négylábút.

Az elmúlt három napban ez már a második kutyatámadás Szerbiában. Ahogyan arról beszámoltunk, tegnap Sjenicában történt hasonló eset, amikor egy amerikai akita fajtájú kutya egy nyolc éves kislányra támadt rá, aki a fején és a testén szerzett súlyos sérülések miatt a Novi Pazar-i orvosi központba szállították.

Március elején pedig egy halálos kimenetelű rottweiler támadásról tudósítottunk, amelyben egy négy éves kisfiú vesztette életét Zentán.