2021. április 18., vasárnap
KORONAVÍRUS SZABADKÁN

Tovább nőtt a fertőzöttek száma

A Szabadkai Közegészségügyi Intézet kedd jelentése szerint az észak-bácskai körzetben 24 óra alatt 50 személy koronavírus-tesztje lett pozitív. A legtöbb új fertőzöttet, szám szerint 45-öt, Szabadka Város területén regisztrálták.

A Szabadkai Közkórház jelentése szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó rendelőjében az elmúlt napban 50 vizsgálatot végeztek el. Hat beteget további kórházi kezelés céljából az intézményben tartottak. Ezen időszak alatt ugyancsak hat, korábban a kórházban ápolt pácienst engedtek haza; ők az elkövetkező időszakban otthoni karanténban lesznek és gyógyításuk is otthoni körülmények között folytatódik.

A kórház Covid-részlegében jelenleg nyolcvan betegről viselnek gondot. Az intenzív osztály koronavírusos megbetegedetteknek fenntartott részlegében tizenkét pácienst ápolnak. Közülük tízen gépi lélegeztetésre szorulnak.

Azon személyeknek, akik a koronavírus-fertőzés tüneteit tapasztalják magukon, vagyis lázzal, légzési nehézséggel küzdenek, köhögnek, mellkasi fájdalmuk van, illetve nem éreznek szagokat és ízlelésüket is elveszítették, a Szabadkai Egészségház Covid-rendelőjében kell jelentkezniük. A Harambašić utcában lévő rendelő mindennap 7 és 22 óra között áll a páciensek rendelkezésére.