2024. április 25., csütörtök

Ünnepi munkarend

Zenta

Az állami ünnep ideje alatt, hétfőn és kedden a Zentai Egészségház ügyeletet tart 8-tól 18 óráig az általános orvosnál, illetve 9-től 17 óráig a Covid-rendelőben, ugyanúgy, mint hétvégéken. A fogászati rendelő 9–12 óráig tart ügyeletet, a gyermekorvosi rendelő pedig 8 és 9 óra között.

A rendőrségen nem lesz ügyintézés ezen a két napon.

A Senta-Promet üzletei ugyanúgy nyitva tartanak 6-tól 21 óráig, mint hétköznapokon.

A posta nem dolgozik az állami ünnep ideje alatt, ahogy a városi könyvtár sem.

Az állami gyógyszertár hétfőn és kedden 7.30 és 12.30 között tart nyitva; az Elixir gyógyszertár 7.30-tól 13 óráig lesz nyitva. A Lek gyógyszertár 7 és 16 óra között ügyeletet tart, és 7-től 16 óráig lesznek nyitva az Apolo gyógyszertárak is. A Benu gyógyszertár rendes munkaidő szerint dolgozik, 7.30 és 20.30 között tartanak nyitva az ünnep alatt is. A Lekofarm gyógyszertár 7.30-tól 19 óráig tart nyitva.

Magyarkanizsa

Magyarkanizsán a legtöbb üzlet rövidített munkaidővel dolgozik az állami ünnep ideje alatt. A kisebb butikok hétfőn nem lesznek nyitva, kedden is legfeljebb délig. Az ünnepnapokon a koronavírus elleni védőoltások beadása is folyik, a Covid-rendelő és a mentőszolgálat is 24 órában dolgozik és elérhető. A gyógyszertárak sem csuknak be teljesen. A magángyógyszertárak a szokásos hétköznapi nyitvatartás szerint, teljes munkaidőben dolgoznak, míg az állami gyógyszertár 8-tól 12.30-ig, majd délután 15.30-tól 19 óráig tart nyitva.

Ada

Adán a kétnapos ünnep alatt a mentőszolgálat folyamatosan fogadja a betegeket, valamint mindennap 9 és 17 óra között dolgozik az egészségházban a Covid-ambulancia is, illetve hétfőn 8 és 12 óra között ügyeletet tart a gyermekorvos. Az adai postahivatal hétfőn és kedden zárva lesz. Adán a községi önkormányzat ügyfélszolgálata hétfőn és kedden nem dolgozik. A gyógyszertárak hétfőn és kedden 7 és 16 óra között lesznek nyitva. A nagyobb élelmiszerüzletek a megszokott munkarend szerint dolgoznak 6.30-tól 21 óráig.