2024. május 4., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Kirobbanó formában a City

A gól nélküli első félidő után a Manchester City 4:1-re legyőzte a Liverpool gárdáját a Premier League 23. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén. Guardiola legénysége fantasztikus formában futballozik: a mutatott játék alapján egyáltalán nem túlzás az eredmény, igaz, a Vörösök kapujában Alisson szokatlanul bizonytalan volt a meccsen. Franciaországban a dobogósok simán nyertek, így még mindig a Lille vezeti a tabellát. Spanyolországban a Barcelona tartalékosan kezdett, de csak Messi pályára lépésével pörgött fel igazán a katalán gárda.

A gránátvörös-kékek végül 3:2-re verték a Betist. A magyar bajnokság hétvégi szuperrangadóján a Ferencváros Uzuni és Nguen góljaival 2:0-val felülmúlta a rivális Fehérvárt.

Angol bajnokság, a 23. fordulóban: Liverpool–Manchester City 1:4, Sheffield–Chelsea 1:2. Az élcsoport: Manchester City (–1) 50, Manchester United 45, Leicester 43 pont stb. Francia bajnokság, a 24. fordulóban: Nantes–Lille 0:2, Marseille–PSG 0:2. Az élcsoport: Lille 54, Lyon 52, PSG 51 pont stb. NB I., a 20. fordulóban: Zalaegerszeg–Puskás Akadémia 1:2, Ferencváros–Fehérvár 2:0. Az élcsoport: Ferencváros 49, Puskás Akadémia és Fehérvár 33 pont stb. Olasz bajnokság, a 21. fordulóban: Parma–Bologna 0:3, Lazio–Cagliari 1:0. Az élcsoport: Milan 49, Inter 47, Juventus (–1) 42 pont stb. Spanyol bajnokság, a 22. fordulóban: Athletic–Valencia 1:1, Osasuna–Eibar 2:1, Betis–Barcelona 2:3. Az élcsoport: Atlético (–3) 50, Barcelona (–2) és Real Madrid (–2) 43 pont stb.

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG

Mexikói döntős

Elsőként a mexikói Tigres jutott be a katari klubvilágbajnokság fináléjába, mivel vasárnap az első elődöntőben 1:0-ra legyőzte a brazil Palmeirast. A találkozó egyetlen gólját a francia Andre-Pierre Gignac szerezte, aki az előző körben a dél-koreai Ulszan ellen duplázott. A másik döntős helyezésért tegnap este az egyiptomi Al-Ahli és a Bayern München küzdött meg. A döntőt és a bronzmeccset csütörtökön játsszák.

Az 5. helyért: Al-Duhail (katari)–Ulszan 3:1.