2024. június 20., csütörtök

Felkészülten várják a nyarat

A magyarkanizsai Strandház frissítése

Szombaton délután kicsi, de annál lelkesebb csapat verődött össze a magyarkanizsai Tisza-parton lévő Strandháznál. Az Ifjúsági Iroda fiataljai már megszokott, leginkább nyári találkozóhelyként használják a kis épületet, melyet kicsinosítottak, de minden idénykezdetkor ráfér egy kis tatarozás. Most a kellemeset egybekötötték a hasznossal, és a takarítást egy kis közös főzőcskézés is színesebbé tette.

A fiatalok belül és kivül is felfrissítették az épületet, hogy aztán mire ténylegesen beköszönt a nyárias idő, ami ezen a napon meg is mutatkozott – minden készen álljon a fiatalok fogadására és arra, hogy ők itt egy csapatként kényelmesen érezhessék magukat.

A magyarkanizsai Tisza-part közkedvelt helye az időseknek és fiataloknak egyaránt, a maga szépsége miatt, és ehhez csak hozzátesz az, ha van egy olyan pihenőhely, ami tárt karokkal, na meg jó könyvekkel és jó társasággal, rendezett környezetben vár.

Hubai Dávid, a magyarkanizsai Ifjúsági Iroda koordinátora a szombati munkaakción, két bográcsigazítás és takarítás közben elmesélte azt is, hogy milyen programokat tervez az Iroda a fiatalok számára a közeljövőben.

– Önkéntes munkaakció keretében javítgattuk a Strandház belső és külső részét. Az elemeket letisztítottuk, közben főzünk is, csapatépítésként. Ráncfelvarrásként kiraktuk a könyveket, a Beach Library kinyit nyáron újra, tehát aki a strandon épp könyvet szeretne olvasni, innen kölcsönveheti, de bővül is a könyvkínálat. Rengeteg tervünk is van a programokat illetően. Zajlik a világ körüli projekt, melynek keretein belül előadásokat szervezünk, ahol a fiatalok különböző országokkal ismerkedhetnek meg beszámolók mentén, illetve stranddiszkót is fogunk majd szervezni, nem is olyan sokára, most van szervezés alatt, és pár hét múlva már meg is hirdetjük – mondta Hubai Dávid.

A fiatalok most már bármelyik hétvégén igénybe vehetik a Strandházat, a tényleges nyári idő beköszöntével pedig minden egyes nap meg lehet pihenni a babzsákokon, barátkozni, beszélgetni, olvasni, egyszóval élvezni a magyarkanizsai nyarat!

 

Nyitókép: Az önkéntesek takarítás mellett főztek is (Fotó: Bajić Jenei Klementina felvétele)