2024. április 25., csütörtök

Felfüggesztették a szolgálatból a volt újvidéki rendőrfőnököt

Felfüggesztették a szolgálatból Milorad Šušnjić volt újvidéki rendőrfőnököt, jelvényét és fegyverét is lefoglalták – írja a 021.rs.

Šušnjićot tavaly szeptemberben váltották le, egy verekedéssel kapcsolatos botrány miatt, ahol az elkövető, Ivan Kontić brutális módon bántalmaz egy fiatalembert.
A közösségi hálón egy videofelvétel is napvilágot látott a verekedésről, amely nagy port kavart a közvéleményben, különösen amiatt, hogy a rendőrség mindaddig nem reagált az esetre, míg a képanyagot nem hozták nyilvánosságra.

Milorad Šušnjić rendőrfőnök lemondását már korábban is követelte a közvélemény, különösen a tavaly nyáron Újvidéken zajló tüntetések alkalmával tapasztalt rendőri túlkapások miatt.
Mint arról a Magyar Szó online is beszámolt, az az eset különösen felborzolta a kedélyeket, amikor egy rendőr a tüntetések ideje alatt súlyosan bántalmazott egy autizmussal élő fiút.
Az erről készült képsorok szintén bejárták a közösségi hálót.
Médiaértesülések szerint Šušnjić vezetése alatt 30 nyomozó hagyta el a szolgálatot, mert nem volt hajlandó alárendeltjeként dolgozni.