2024. április 25., csütörtök

Ma az orosz védőoltással oltanak az Újvidéki Vásáron

Az Újvidéki Vásár egyes számú termében ma megkezdődött az orosz Szputnyik V típusú védőoltással való immunizáció, amelyre mintegy ezer polgárt várnak.

Nenad Vukas, az újvidéki egészségház főtechnikusa a Dnevnik napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy a mai napon csak azokat a polgárokat oltják be, akik az e-Uprava oldalán keresztül jelentkeztek az orosz védőoltás felvételére, ugyanakkor nem kerülnek kiosztásra a kínai Sinopharm és a Pfizer vakcinái.

– A mozgó csapatok mintegy 80 polgárt oltottak be, akik nem tudnak eljutni a Vásár épületébe. A mai napon folytatódik az újvidéki egészségház dolgozóinak újraoltása is, amelyet a Jovan Jovanović Zmaj épületében végeznek el – mondta Vukas.

Azon polgárok, akik szeretnék felvenni a védőoltást, megtehetik azt az e-Uprava oldalon való jelentkezéssel, vagy pedig a 0800/222-334-es telefonszám felhívásával.

Az elmúlt 24 órában Újvidéken 83 személynél mutatták ki a koronavírussal való fertőzöttséget, ami egyúttal a legnagyobb szám az újonnan megbetegedettek tekintetében a tartomány területén.