2024. április 20., szombat

Dokumentumok most már táblagépen

Lezajlott a verbászi képviselő-testület hatodik ülése

Az érvényben lévő járványügyi intézkedések miatt a verbászi képviselő-testület 2021. február 3-ára bejelentett 6. ülését a Drago Jovović Sportközpontban tartották meg. Az ülésre Sanja Žigić házelnök hét napirendi pontot jelentett be.

Az előző ülés rövid jegyzőkönyvének elfogadását követően a képviselők megszavazták Verbász község területén az új, a háziállatok és házikedvencek tartására vonatkozó határozatot, az áru szállításának, továbbá a szolgáltatások értékesítési helyén a műanyag tasakok használatáról szóló javaslatot, valamint a kommunális tevékenységekről szóló határozat módosításáról és bővítéséről szóló határozatot. A szerdai ülésen elfogadásra került a verbászi önkormányzat hatáskörébe tartozó ügyek ellenőrzési felügyeletének koordinációjával foglalkozó bizottság megalakításáról szóló javaslat, és kinevezték a káderügyi-, az adminisztrációs és a munkaüggyel foglalkozó bizottság tagjait.

Az ülés folytatásában leváltották az ókéri Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola iskolaszékének tagját, Aleksandra Hevert, helyébe Danijela Savanović került, a Petar Petrović Njegoš iskola iskolaszékében is csere történt: Nataša Miletić helyére Miloš Uskokovićot választották meg. Az újsóvéi (Ravno Selo) Branko Radičević Általános Iskola iskolaszékében Slavica Necković és Biljana Janković helyére Dejana Kovačević és Aleksandra Kovačev került. Új megbízott igazgatója van a Drago Jovović Sportközpontnak: az eddigi igazgató Ognjen Vasiljević helyére Miljana Štulićot nevezték ki, aki időközben lemondott képviselői mandátumáról. A szerdai ülés a képviselői kérdésekkel és javaslatokkal zárult.

A képviselő-testület hatodik ülése még arról marad emlékezetes, hogy a képviselők első ízben kapták meg az ülés anyagát elektronikus formában, azaz táblagépen. Sanja Žigić, a képviselő-testület elnöke ezzel kapcsolatban elmondta, Verbász község önkormányzata így havonta mintegy 250 ezer dinárt takarít meg, ugyanis a költségvetésből a papírra és a nyomtatási költségekre ennyit költöttek.