2024. március 28., csütörtök

Családbarát irodaház Magyarkanizsán

A kisvállalkozás folyamatosan bővül

Két éve egy fiatal, akkor kezdő vállalkozó Magyarkanizsa tágabb központjában egy könyvelői és pályázatírói irodát nyitott. Akkoriban ketten dolgoztak ott, önerőből nyitotta Börcsök Izabella a kis irodát, és már a kezdet kezdetén eldöntötte, hogy teljesen magára hagyatkozva fog dolgozni, és ami a legfontosabb: itthon. Az egyik legnagyobb szószólója volt annak, hogy itthon kell boldogulni. Most, két év után aztán igazi meglepetések sorozata ért a magyarkanizsai Projekt Max irodába betérve. Immáron négy alkalmazott dolgozik, az egész házat kibérelték, amelynek két éve csak egy szegletét használták. Beszélgetésünk során aztán kiderült, sikerült a terv, és az itthon maradás mellett továbbra is leteheti a voksát a tulajdonos, sőt az meg is erősödött benne.

– A világ a feje tetejére állt nálunk. Amikor két éve belevágtam a vállalkozás megnyitásába, még csak álomnak tűnt, de azóta valósággá vált, és nagyon sok nehézség árán nagyon sok sikert tudok elkönyvelni magamnak és a csapattársaimnak. Míg kezdetben ketten voltunk, most négy fiatal, községbeli, ambiciózus lány dolgozik itt. A kuncsaftkörünk is jelentősen kibővült, egészen Apatinig vannak vállalkozók és magánszemélyek is, akik hozzánk fordulnak, több ezer ember. Ez nem kis büszkeséggel tölt el, hiszen ilyen profillal, mint a miénk, sokan dolgoznak már a szűkebb környezetünkben is – mesélte Izabella.

A vállalkozás abban is különbözik a többitől, hogy családbarát, ami abban is megnyilvánul, hogy külön helyiséget alakítottak ki a gyermekkel érkezőknek.
– Fontos volt ez a szempont is számomra mint gyakorló, de munkamániás anyukának. Nagy örömmel tölt el, hogy megvalósulni látszik az álmom, egy egész irodaházat, ráadásul családbarátot sikerül kialakítani. Remélem, hogy a 2022-ben életbe lépő új törvény azt is eredményezi, hogy csak az állami licenccel rendelkezők tudnak majd ebben a munkakörben érvényesülni – mondta a vállalkozó, akit sem a politika nem érdekel, sem pedig nem vesz részt pályázatokban saját részre, mert etikátlannak tartja azt így, hogy ő maga is a könyvelés mellett pályázatírói szolgáltatást nyújt. Mára már a nagyobb cégek is felkeresik, és határozottan tudja, hogy jól döntött két évvel ezelőtt.
A Projekt Max tulajdonosa hangsúlyozta, hogy nem könnyebb külföldön sem, az álmokat pedig meg lehet és meg kell valósítani, és feltétlenül ott, ahol az ember él!