2024. május 8., szerda

Zentán is Csodasarkok

Az ajándékok célba értek

Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága 2013 óta hirdeti meg a Miénk a város! elnevezésű online játékot, amelyben a külhoni magyarok is részt vehetnek. Az idei évben a szokásos őszi kezdés helyett 2020. április 3-án indult és május 29-én fejeződött be a játék, amelyben 6–10 éves gyerekek vehettek részt. Az elmúlt időszak rendhagyó volt, így a játék is. A szokásos kreatív feladatok mellett olyanok is szerepeltek, amelyekben több ismeretet szerezhettek a gyerekek és a közösségük, hogy jobban megismerjék, és tájékozottabbak legyenek a körülöttük zajló helyzetről.

A legsikeresebb versenyzők Csodasarkot nyertek a közösségük számára, amely ajándékcsomag könyveket, társasjátékokat és fejlesztőjátékokat tartalmaz. Összesen 113 intézmény – 62 erdélyi, 22 felvidéki, 22 vajdasági és 7 kárpátaljai – részesül a 100 ezer forint értékű Csodasarokban.

A vajdasági nyertesek között vannak a zentaiak is. A Petőfi Sándor Általános Iskolából Baráth Anett, a Stevan Sremac Általános Iskolából Bata Ticián és Borsi Tamás, valamint a Hófehérke Iskoláskor Előtti Intézményből Bilicki Norbert. Ezenkívül könyvjutalomban részesült még 16 tanuló Keviből, Felsőhegyről, Tornyosról és Zentáról mind a három általános iskolából. A nyerteseknek az ajándékokat hétfőn Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács tagja adta át.