2024. április 27., szombat

A Tisa Garden elnapolva

A tulajdonosa és a határideje is megváltozott az óbecsei lóversenypályán lévő telekre tervezett szállodai beruházásnak

Huszonöt szoba, 2 VIP-apartman, SPA-részleg, edzőterem – ezeket ígérte tavaly márciusban Dragan Knežev, az óbecsei Knežev Group tulajdonosa, amikor bemutatta az újságíróknak a Tisa Garden nevű szálloda terveit. Zoran Đorđević, a belgrádi Meritus építészmérnöke akkor elmondta: mind a folyóval, mind a zöldövezettel egységet alkotó szállodát egy mesterséges dombra építik, és minden szobája a Tiszára fog nézni.

Az egykori Tisza-parti lóversenypályán lévő, csaknem 1,5 hektáros telket a vállalatcsoport 2018-ban vásárolta meg az önkormányzattól 7,38 millió dinárért, de az idei év elejére tervezett, kétmillió euróra becsült beruházás elkezdése egyelőre elmaradt, ugyanis mind a beruházó, mind az önkormányzattal kötött teljesítési határidő megváltozott. Az eredeti tervek szerint a megvásárlásról számított három éven belül fel kellett volna épülnie a mintegy 3000 négyzetméteren elterülő szállodának, de a járványhelyzetre való hivatkozással a Knežev Group az év elején kérte a határidő módosítását, amit az önkormányzat el is fogadott – az új megállapodás szerint legkésőbb 2023. szeptember 30-ára állnia kellene az új hotelnek. Ez a dátum azonban most már nem a Knežev Groupot kötelezi, ugyanis a telket és az ötlettervet is megvette tőle a 2020. augusztus 19-én 1000 dináros alaptőkével egy óbecsei címre bejegyzett Duna improvеment nevű vállalat, amelynek tulajdonosa a magyarországi Bálint András.

A cégnyilvántartásban szereplő e-mail-címre kedden megküldött kérdésünkre a Duna improvеmentből nem érkezett válasz, és telefonos megkeresésünkre Dragan Knežev sem találta meg annak az üzleti partnerének az elérhetőségét, akivel minden valószínűség szerint egy igen értékes szerződést kötött nemrégiben.