2024. március 28., csütörtök

A szökőkút már megvan

Folytatódik az újtelepi park kialakítása

Az önkormányzat illetékesei bejelentették, hogy a városi költségvetés átütemezése után folytatják a Heréskert és az Újtelep közötti park megépítését.

Hamarosan megkezdődhet a munkálatok második fázisa az Újtelep és a Heréskert között épülő parkban. A terület eddig is zöld volt, hamarosan rendezett útrendszeren juthatunk majd be a tervszerűen ültetett fák közé (Ótos András felvétele)

Hamarosan megkezdődhet a munkálatok második fázisa az Újtelep és a Heréskert között épülő parkban. A terület eddig is zöld volt, hamarosan rendezett útrendszeren juthatunk majd be a tervszerűen ültetett fák közé (Ótos András felvétele)

Tavaly a tél beálltával befejeződtek az Újtelep és a Heréskert közötti park első fázisának a munkálatai, azóta azonban nem történt előrelépés, a leendő parkot sok helyen benőtte a gaz. A környék lakói a 021.rs hírportálnak elmondták, hogy amióta felütötte fejét a koronavírus-járvány, nem láttak dolgozókat a park környékén.

Az önkormányzatban emlékeztettek arra, hogy eddig 149 millió dinárt különítettek el a park megépítésének első fázisára, ennek keretében megépítették a járdák egy részét, a szökőkutat, elhelyezték a közmegvilágítást, az öntözőrendszert, valamint a vízvezetéket, a villanyhálózatot és a szennyvízhálózatot. Ezenkívül megépült a nyilvános illemhely is, amelynek egy részében a Városi Kertészet raktára lesz.

A városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatalban elmondták, hogy a következő időszakban sor kerül a városi költségvetés átütemezésére, amelynek keretében előirányozzák majd a szükséges összeget a park munkálatainak a folytatására.

– A következő hetekben várható az újvidéki költségvetés átütemezése, amelynek során biztosítjuk a szükséges összeget a parképítéséhez. A munkálatok második fázisának keretében befejezik a járdák, a főtér, a szökőkút, a játszótér, a kültéri fitneszpark megépítését, valamint padokat helyeznek el. Ezenkívül a költségvetés átütemezésével előirányozzuk azt az összeget is, amelyből parkolókat építenek és elhelyezik a közmegvilágítás többi részét, valamint befejezik a vízvezeték és a szennyvízhálózat megépítését. A munkálatok második fázisának a kivitelezője újabb versenypályázatból kerül majd ki, erre decemberben kerül sor – mondták a városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatalban.