2024. április 27., szombat

Nagybecskereken megnyílt a második Lidl

Nagybecskereken a Baglyas lakótelepen megnyílt a Lidl újabb, második kiskereskedelmi boltja, ezzel a Bega menti település is felsorakozott azon városok mellé – Belgrád, Újvidék, Kragujevac, Pancsova –, amelyekben több kirendeltsége is van a német illetőségű üzletláncnak. Az első Lidl bolt az autóbusz-állomás mellett, két éve nyílt meg, akkor is nagy volt a polgárok érdeklődése, de ugyanakkor ma is nagy tömeg, és sor alakult ki a megnyitó előtt. Ma egyébként még Zaječarban is megnyílt a Lidlnek egy üzlete, így Szerbiában jelen pillanatban 43 helyszínen kínálja termékeit a Lidl, amely a német Schwarz Gruppe kereskedelmi vállalat részét képezi, és Európa vezető üzletláncai közé tartozik. Világviszonylatban 32 országban vannak jelen, és összesen 287 ezer munkást alkalmaznak.

Simo Salapura, Nagybecskerek polgármestere is részt vett az új üzlet megnyitóján, és örömmel nyugtázta, hogy városunk igencsak népszerű a beruházások terén, és ez abból is leszögezhető, hogy a Lidl üzletlánc érdemesnek találta, hogy egy újabb létesítményben alakítsa ki kínálatát. Az utóbbi hónapokban más üzletláncok is megjelentek, ilyen például az Aman, de a már jelenlevők közül például az Univerexport is bővítette a boltjainak számát.

A polgármester azt is megjegyezte, hogy erre az üzletre nagy szükség volt, hiszen a legnagyobb lakótelep lakosai örömére, a közvetlen közelükben kaptak egy modern, minden igényeket kielégítő üzletet, emellett 40 munkás is álláshoz jutott.

Jasmina Šrndić, a Lidl képviselője elmondta, hogy örömmel fogadták a nagybecskerekiek a Lidl üzletláncot, így természetesen ezt meg szeretnék hálálni a minőségi termékekkel, és hozzáférhető árakkal is. A legfiatalabbakat, vagyis azokat a kisbabákat, akik október elseje és hetedike között látják meg a napvilágot, egy-egy különféle babakozmetikumokat tartalmazó csomaggal lepik meg a Dr. Đorđe Joanović kórház szülészeti osztályán.

A Baglyas lakótelepen megnyílt üzlet mindennap 8 és 22 óra között tart nyitva.