2024. március 29., péntek

Olvasnivaló az iskolásoknak

Zenta község diákjai is megkapták az MNT és a Magyar Szó Lapkiadó Kft. ajándékát

Mint már hírül adtuk, a Magyar Nemzeti Tanács és a Magyar Szó Lapkiadó Kft. ajándékkal lepi meg a vajdasági magyar általános és középiskolásokat.

A felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály kihelyezett tagozat alsósai örömmel lapozgatták a Mézeskalácsot (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

A felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály kihelyezett tagozat alsósai örömmel lapozgatták a Mézeskalácsot (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

A diákok a Mézeskalácsot, valamint a Jó Pajtás Trianon 100 és a Képes Ifjúság Trianon 100 című tematikus különszámait kapják meg. Tegnap Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács tagja a Zenta községbeli általános és középiskolák tanulóinak osztotta ki az olvasnivalót. Elsőként Keviben, majd Tornyoson és Bogarason, utána Felsőhegyen, majd a zentai általános és középiskolákban osztotta szét az ajándékokat.

Az általános iskolák alsós tanulói a Mézeskalácsot kapták meg, amelyet az első osztályosok már a beiskolázási csomaggal együtt átvehettek, most pedig a 2. és a 3. osztályos tanulók részesültek az ajándékban. A 4., 5., 6., 7. és 8. osztályos tanulók a Jó Pajtás hetilappal gazdagodtak, míg a középiskolások a Képes Ifjúság szeptemberi első számát olvashatják.

Perpauer Attila elmondta, hogy ezzel az ajándékkal a diákokat olvasásra szeretnék ösztönözni, támogatni szeretnék a vajdasági magyar gyermek- és ifjúsági lapokat, és bíznak abban, hogy az iskolák minél nagyobb példányszámban rendelik majd meg ezeket a lapokat.

Zenta községben tegnap több mint 200 Mézeskalácsot, 400 Jó Pajtást és mintegy 600 képes Ifjúságot ajándékoztak a diákoknak. Perpauer Attila hangsúlyozta, hogy a Mézeskalácsot és a Jó Pajtást a tananyaghoz is használni tudják, a Képes Ifjúság pedig érdekes és informatív olvasmány a fiatalságnak.